Wednesday, July 1, 2015

Letné kiná v Bratislave (leto 2015)

Neviem prečo, ale letné kiná sú pre mňa veľmi príťažlivým programom na letné večery. Už len ten fakt, že je letná noc taká teplá, že sa môžeme vyvaľovať niekde na tráve, je hrozne super pocit, ale keď sa k tomu pridá výborný film, nejaké to občerstvenie a banda kamarátov, tak tomu ja jednoducho neviem odolať. A mám pocit, že v Bratislave každý rok pribúdajú nové a nové letné kiná, sama som bola prekvapená, keď som robila tento zoznam, že je ich až toľko. Aspoň si každý môže vybrať, čo mu najlepšie vyhovuje. Tak tu sú všetky letné kiná, o ktorých viem, ak viete ešte o nejakom, dajte vedieť, doplním.


Letné Kino Film Europe
Úžasná atmoška nádvoria Pisztoryho paláca na Štefánikovej je na letné kino ako stvorená. A občerstvenie od Soupy tej atmosfére mega pridáva. Víno alebo pivo, koláč alebo quiche a dobrý film k tomu. Nič viac k príjemnému letnému večeru nechýba.

Čo premietajú: európske filmy
Kedy premietajú: štvrtky a piatky o 21:00
Za koľko: 3€

Autokino Shopping Palace
Kto ešte nebol v bratislavskom autokine, choďte!! Zvuk si nastavíte do vlastného rádia v aute, občerstvenie nakúpite v Tescu a užívate si. Ideálne je prísť trochu skôr, aby ste si uchmatli dobré miesto, stromy rozmiestnené po parkovisku sú dosť nešťastnými prekážkami, najmä keď plátno, na ktorom sa premieta film nie je až také obrovské. A nápad napchať sa štyria do auta je dosť nanič, zo zadných sedadiel sa pozerá veľmi zle. Ale ak ste sa práve dokúpali na Zlatých a ešte sa vám nechce ísť domov, autokino je proste top!

Čo premietajú: všehochuť
Kedy premietajú: štvrtky, piatky, soboty o 21:30
Za koľko: zadarmo

Európske filmy za Euro v Lumiéri
Lumiére je super a filmy za euro tiež. Keďže ako jediní z celého zoznamu premietajú úplne každý deň a jediní v skoršej hodine, môžete tam ísť aj len tak veľmi spontánne, lebo každý deň sa môžete spoľahnúť, že to bude kvalitný filmový zážitok.

Čo premietajú: európske filmy
Kedy premietajú: každý deň o 17:30
Za koľko: 1€

Letné kino na Kuchajde
Amfík pri vode, veľký chill, deka, langoš a ideš. Ľudia si vyberajú vždy medzi dvoma filmami hlasovaním na webe, takže dokonca môžete ovplyvniť, čo si chcete pozrieť. Vyberajú pomerne kvalitné filmy a ak je veľmi teplo, okúpať sa a keď sa zotmie, pozrieť si príjemný film, to je prázdninová idyla.

Čo premietajú: to, čo si ľudia zvolia
Kedy premietajú: každú stredu a sobotu, v júli o 21:30, v auguste o 21:00
Za koľko: zadarmo

Letné kino v Líščom Údolí
Kto bývate niekde blízko Karlovky, toto letné kino treba ísť vyskúšať už len preto, že Líščie údolie je super aj len tak, veď vy to viete najlepšie. A pozrieť si tam filmík musí byť proste hrozne super.

Čo premietajú: česko-slovenské klasiky
Kedy premietajú: každý štvrtok o 21:00, iba v júli
Za koľko: zadarmo

Letné kino v Café Berlinka
Najlepšie letné kino ever v amfiteátri SNG naposledy fungovalo v roku 2013 a odvtedy kvôli dezolátnemu stavu amfíku už otvorené v lete nebýva, čo je škoda, preškoda. Ale tento rok nám SNG robí indoorovú náhradu v novootvorenej Berlinke. Výhodou je, že sa bude premietať aj tak náhodou toto leto nebude až také super počasie. A je to v centre. To chceš.

Čo premietajú: svetové klasiky
Kedy premietajú: každý štvrtok o 21:00
Za koľko: 2€

Bažant Kinematograf na Magio pláži
Najčastejšie outdoorové premietanie ponúka práve Bažant Kinematograf. Magio pláž má tiež svoju špecifickú atmosféru, Dunaj a pláž a večerný film, celé dobre, proste. A ten výber filmov - skoro každý by som si pozrela, fakt! Veľa nových super filmov a do toho zopár starších, ale veľmi kvalitných vecí, napríklad ak ste nevideli prvý česko-slovenský film, ktorý získal Oscara Obchod na korze, tak na Magio pláži ho budú premietať 18.8. Odporúčam!

Čo premietajú: všehochuť
Kedy premietajú: každý deň okrem piatkov a sobôt o 21:00
Za koľko: zadarmo

No comments:

Post a Comment