Saturday, June 23, 2012

Tretia La Putika v Bratislave


La Putika otvorila minulý pondelok už svoju tretiu pobočku v Bratislave. Prvá má adresu na Mýtnej, no prakticky je už na Račianskom mýte, druhú otvorili koncom minulého roka na Klobučníckej a táto tretia je na Panskej, ktorá sa v poslednom čase plní zvučnými menami a začína byť jednou z najdôležitejších ulíc Starého Mesta. Tri pobočky tejto stále obľúbenejšej kaviarničky sa majiteľom podarilo otvoriť v priebehu dvoch rokov.

La Putika je kaviareň, ktorá vás dostane svojim štýlom a atmosférou svojich priestorov. Ten je vypracovaný do najmenších detailov a preto máte stále chuť sa obzerať a skúmať, čo všetko tam je. Na rozdiel od Shtoora, ktorý je ich najväčším konkurentom, nemajú vlastnú ponuku brandovaných výrobkov. Skôr tu nájdete ponuku bežnú, nič prekvapujúce ani inovatívne veľmi, ale ponuka je široká, či už máte chuť na kávu alebo na niektoré z fľaškových belgických pív. Jedlo sa v Putike nepodáva. Opravený údaj: na Panskej už varia! Tešíme sa! :)

Mohlo by sa zdať, že Shtoor, ktorý je v poslednej dobe dávaný za príklad toho, ako robiť dokonale čokoľvek od dizajnu interiéru cez branding ponuky až po marketing značky má oproti Putike príliš navrch. No súčasťou konceptu La Putiky je niečo, čo Shtoor nemá - môže sa v nej fajčiť. Respektíve nie všade, iba v častiach vyhradených pre fajčiarov, ktoré sú skutočne dobre oddelené a teda nie sú prekážkou pre ľudí, ktorí by do bežnej zafajčenej kaviarne ani nevošli.

Ja osobne nefajčím, ale bola som veľmi zvedavá, ako sa bude La Putika tohto svojho konceptu držať vo svojej tretej prevádzke. Od fanúšikov-nefajčiarov sa ozýval hlas nespokojnosti s tým, že časti pre fajčiarov sú väčšie a krajšie, no považovala by som to za skutočne hlúpe, ak by svoj koncept La Putika menila. Ak totiž človek fajčí a chce si ísť sadnúť do príjemnej, štýlovej kaviarne, sú pre neho Putiky momentálne voľbou číslo jedna.

Na Panskej to vyriešili šalamúnsky. Priestor je veľkorysý a tentokrát nefajčiarom pripadla väčšia časť z neho, ktorá je skutočne krásna (s kamarátkami, s ktorými sme vyskúšali už aj La Putiku na Mýtnej a Klobučníckej sme sa zhodli, že najkrajšia). Nič však neostali dlžní ani časti pre fajčiarov, ktorej dominuje úžasná tapeta knižnice, ktorá na prvý pohľad vyzerá takmer reálne. Neviem len, či časti pre fajčiarov nechýba trochu denného svetla. Nebola som tam, takže neviem posúdiť, či to prekáža.

Hoci sa do La Putiky nejde na "najlepšie koláče v meste" alebo "vychýrený domáci burger", aj tak ju mám rada. Želám jej všetko dobré, pretože čím viac takýchto priestorov bude, tým bude Bratislava krajšia a útulnejšia. Ak budete mať nabudúce chuť ísť si sadnúť do štýlovej kaviarničky a v Shtoorovi bude opäť raz plno, určite sa choďte pozrieť do La Putiky a zistite, či aj vám jej atmosféra učaruje rovnako ako mne.

P.S.: Majú aj wifi!

Za článok som nedostala zaplatené, napísala som ho z vlastnej iniciatívy. Zdroj fotiek: fb page La Putika

No comments:

Post a Comment